6 November 2012
Zeleninový nákyp
Tento nákyp vznikl úplně náhodou, když nebylo doma téměř nic a mě se nechtělo jít nakoupit.
Zeleninu můžete poměnit, tvarůžky můžete vyměnit za sýr, ale syrečky jsou nejdietnější a nejzdravější.
• Ingredience:
2 střední cukety
2 střední mrkve
cibulka
2 rajčata
malý balíček Olomouckých syrečků
2 vejce
100 ml mléka
pepř, popř. sůl
- z cukety vyndáme semínka a mrkev očistíme. Cuketu, mrkev a syrečky nastrouháme na struhadle nahrubo. Rajčata nakrájíme na malé kousky a cibuli najemno. Zeleninu a syrečky vyskládáme do zapékají mísy a zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem, ochucené pepřem a popřípadě solí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut - dle barvy.
Při pečení to moc nevoní (komu syrečky smrdí), ale v jídle nakonec poznat téměř nejsou :))
Dobrou chuť!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
na nějaký čistě zeleninový nákyp se chystám, tohle je dobrý tip
ReplyDeleteJežiš tak tohle bych si fakt dala! Mňam! :-)
ReplyDeletedoma téměř nic nebylo, a jaká dobrota z toho vznikla!
ReplyDeletesyrečky jsem nikdy nejedla,mám z nich strach :D
ale tohle za zkoušku asi stojí.
Mňam to bych mohla taky vyzkoušet
ReplyDeleteNaprosto perfektní blog, toto jsem potřebovala, ještě něž to tu celé pročtu si tě hned přidávám do sledování. Zrovna už pár dní jím jako člověk a ne jako zvíře. Musím dát několik kg dolů. Tobě přeju hoodně sil! Super název blogu. :*
ReplyDelete