28 February 2012

Cvičení na míči# břicho

Výchozí postavení je leh na míči. Zvedneme obě nohy do roviny s podložkou, opřeme se o ruce a pomalu jdeme po rukou vpřed až se koleny dostaneme na míč. Kolena s míčem přitahujeme k břichu, přičemž se sbalíme do klubíčka, výdrž a zpět do výchozí pozice. 

25 February 2012

Cranberry & flax seed muffin



Výborný, jednoduchý a zdravý :))
Ingredience jsou na 12 muffinů. Doporučuji to odměřovat maximálně s 200 ml hrnkem :) Když jsem měla klasický 250 ml, tak to vylezlo při pečení z formiček. Sama přidávám trochu více cukru a oleje. Cukru dávám vrchovatý hrnek a oleje cca 1/2 hrnečku :) Pokud nechcete přidávat cukr, tak doplňte muffin něčím sladkým – ovoce, jogurt s medem či javorovým sirupem. Ale olej určitě přidejte, jinak jsou dost suché.
Určitě vyzkoušejte, stojí za to..

Ingredience:

- hrnek sušených brusinek
- hrnek lněného semínka
- hrnek ovesných vloček
- 2x hrnek polohrubé mouky
- hrnek kefíru
- hrnek cukru
- 2 vejce
- 1 lž. pr. do pečiva, 1 lž. sody, 1/2 l.ž soli
- 1/3 hrnku oleje

- Troubu necháme předehřát na 160°C (horkovzdušná).
Brusinky nasekáme na menší kousky a smícháme s ostatními surovinami v míse. Formičky na muffiny naplníme těstem do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Bon appetit

22 February 2012

Jillian Michaels’ Collection


Mám pro Vás další dávku cvičení. Tentokrát 'pouze' od Jillian..
Enjoy it! 
 
30 Day Shred:
Ripped in 30:

6 Week Six-Pack:

14 February 2012

Vegetable chicken bomb


Jídlo vhodné jako oběd nebo večeře (pokud to nepřeženete s chilli jako já, haha) Zdravé, plné zeleniny a doplněno kousky kuřecího masa.
Porce je tak pro 4 osoby.
Určitě vyzkoušejte :))

Ingredience:

4 plátky kuřecího masa
brokolice
2 celé velké pórky
4 velké mrkve
chilli paprička
petrželová nať
olivový olej (cca 5 lžic)
sůl, pepř, 1/2 lžičky mletého rozmarýnu,
citrónová šťáva

- Řízky nakrájíme na kostky, naložíme do olivového oleje a dáme minimálně na hodinu do lednice.
Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev a pórek nakrájíme na plátky. Chilli papričky nadrobno nasekáme.
Maso orestujeme po obou stranách na oleji, ve kterém bylo naloženo. Osolíme, opepříme. Asi po 10 minutách maso vyndáme a dáme do zapékací misky. Na pánev dáme připravenou zeleninu s chilli a opékáme asi 10-15 minut na oleji z masa. Podle potřeby podléváme vodou. Maso v zapékací misce posypeme sušeným rozmarýnem a přidáme orestovanou zeleninu. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vše promícháme a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby při 160 °C.

Bon appetite

12 February 2012

Meet, amazing yoga

Jógu snad ani nemusím představovat. Všichni víme, že je to eleganci, pružnosti a píli. Vždy jsem
obdivovala lidi, kteří si umí dát nohu za hlavu a ještě udělat stojku. Ale postupem času jsem zjistila, že to není o žádné velké síle. Dokonce o žádné síle.
Ale co je jóga z pohledu filozofie, víte? :)


10 February 2012

Gluten free roll


Sladká a lehoučká roláda. Lehká ale pouze ve smyslu chuti a práce. Člověk ani neví, že něco jí.
Ale bohužel kaloricky je na tom celkem špatně. Snažila jsem se to spočítat, ale nevím, kolik vážila celá roláda. Tak jsem spočítala alespoň celou šišku.. vyšlo mě to na plus mínus 8.000 kj. Což mě celkem překvapilo. Ale to je ten cukr a šlehačka no.. Kdyby se tam dal džem, vyšlo by to lépe. Ale s tou šlehačkou je to bomba. yummy

Ingredience:

5 vajec
200 g cukru krupice
2 LŽ kakaa
smetana ke šlehání (min. 33%)

- Nejdříve si udělejte pevný sníh z bílků. Potom ušlehejte cukr se žloutky do pěny a přidávejte proseté kakao. Do směsi opatrně vmíchejte bílky a rozetřete na pečící papír, který je vymazaný olejem.
Pečte asi na 160 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 12 minut. Ještě teplé těsto srolujte a nechte pořádně vychladnout.
Ušlehejte šlehačku (pečlivě vychlazenou, se špetkou soli, aby Vám držela ještě druhý den tuhá). Rozmotejte roládu a potřete šlehačkou. Zabalte a dejte chladit, nejlépe přes noc.

Bon appetite

5 February 2012

Pumpkin soup


Mám tu pro Vás první slibovaný recept, dýňová polévka.. Jednoduchá a výborná. Pořádně zahřeje, což se při tomto počasí hodí :))
Originál recept je zde.

Ingredience:

dýně
olivový olej, popř. máslo
cibulka
zázvor, chilli (Habanero - miluju pálivé), česnek
1 l zeleninového vývaru (bujón)
pepř, popř. sůl (už nesolím)
LŽ arašídové másla (slané!)
ozdoba: bílý jogurt, kapka limetky

+ mixér

- Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, zázvor, chilli a pepř. Necháme restovat, dokud se neuvolní vůně. Přidáme kostky dýně a promícháme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut (do změknutí).
Uvařenou polévku rozmixujeme. Do misky nalijeme asi 1 naběračku polévky a v ní rozmícháme lžíci arašídového másla - úplně to změní chuť, záleží na vás, kolik ho tam dáte :)) Polévku z misky vlijeme zpět do hrnce a necháme minutku provařit.
Podáváme s kapkou limetky a bílým jogurtem.

Bon appetite

3 February 2012

Inspiration for workout

Úžasné a inspirativní. Cvičení je známé především v cizině. Je načase ho přivítat a seznámit také v ČR. 
Je pouze na Vás, co si vyberete :))