15 March 2012

Stop the Belo Monte Monster Dam! PETITION

Brazilská prezidentka definitivně povolila stavbu projektu Belo Monte v původním kraji amazonského kmene Xingu a začíná evakuace území. Elektrárna Belo Monte bude větší než Panamský kanál a zaplaví skoro milion akrů půdy pralesa a země Xingů. 40 000 domorodců a místních obyvatel bude nuceno opustit svou rodnou půdu (stejně jako mnoho neznámých druhů zvířat a rostlin) ve jménu "pokroku". Za posledních 40 let se vykácelo 600 000 km2 amazonského pralesa v honbě za penězi.

Prosím, přispějte do petice, když už nic, alespoň pro dobrý pocit :)) 



13 March 2012

7 March 2012

Yoga workout #1

Základní pozice jógy, která určitě zvládnete i když s jógou moc kamarádi nejste. Můžete to brát jak samostatné cvičení nebo jako strečink před a po aktivnějším cvičení.
Sama jsem to vyzkoušela, není to nic náročného. Moje tělo není zrovna dvakrát ohebné, ale vše jsem zvládla a cítím se po cvičení lépe a uvolněně. Nejlepší je při takovémhle cvičení si pustit relaxační hubnu a vžít se do každého pohybu.

Soustřeďte se, pomalu dýchejte nosem a cvičte pomalu. Cvičte vše tak, jak vám to dovolí vaše flexibilita. Nebojte, pravidelností se tělo uvolní a každým cvičením uvidíte lepší výsledky :))

 
 

5 March 2012

Celeriac salad


Zdravý, chutný, jednoduchý, ale příprava zabere více času (vaření celeru). Ale určitě vyzkoušejte, je moc dobrý :)

Ingredience:

větší celer
4 vajíčka natvrdo
4 velké sterilizované okurky
2 mrkve (nebo celá konzerva)
střední cibule
bílý jogurt (120g)
sojová smetana (cca 150 ml, dle potřeby)
citron, sůl, pepř, chilli papričky (sušené - pro lepší chuť, nemusíte dávat)

- Celer oloupeme a uvaříme. Pokud použijete čerstvou mrkev, také uvařit. Měkký celer nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, okurky, vejce a najemno nakrájenou cibulku. Přidáme jogurt a postupně přiléváme sojovou smetanu. Dochutíme kapkami citronu, solí, pepřem a popř. sušenými chilli papričkami.
Dáme vychladit.
(sojovou smetanu seženete např. v Tescu)

Bon appetite

3 March 2012

Saturday's inspiration

Don't give up, never!
Keep going!
Be strong & positive!