31 May 2012

101 goals in 1001 days


101 přání, dalo mi pořádnou práci vymyslet jich tolik. Chvilku jsem myslela, že skončím u čísla 43. Včera jsem napsala 76 a dnes zbytek. Už jsou to i ‚kraviny‘. Ale jestli tohle dokážu i z poloviny splnit, tak na sebe budu pyšná! Lehký to není, a o to jde. Snažila jsem se vymyslet všechno možný, jen ne jednoduchý věci.
1001 dní je děsně dlouhá, ale přitom krátká doba. Se řekne, únor 2015.. to je doby. Ale ono to uteče ani nebudu vědět jak.
Aniž bych se snažila, vyšlo mi to pěkně na první den v novém měsíci.
Nemůžu uvěřit, že jsem se do toho pustila. Ukázalo mi to ale, po čem všem toužím. Jsem zvědavá, jestli mě těch 1001 dní nějak změní..
Držet mi palce!
Zřizovat nový blog nebudu, udělám novou rubriku a budu to psát vše sem. :)

19 May 2012

Baked gnocchi with spinach and cottage cheese


Původně jsem této recept dělala s bramborami, ale ňoky jsou mnohem chutnější. Hlavně rychlejší, pro lenocha jako jsem já :))

Ingredience:

150 g gnocchi
2 kostky mraženého listového špenátu
kelímek cottage sýra – natural
1 vajíčko
2 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
(bylinková) sůl, pepř, chilli

- Noky uvaříme dle návodu – až vyplavou nad hladinu v osolené vodě, slijeme a dáme do zapékací misky vytřené olivovém olejem. Špenát uvaříme na vodě se solí, pepřem a česnekem, a přidáme k nokům. Vajíčko vyšleháme s bylinkovou solí a špetkou chilli koření, spícháme s cottage sýrem a nalijeme na noky a špenát. Promácháme a dáme zapéct do vyhřáté trouby (160 °C) asi na 15 minut.

- Pokud ale chcete zkusit brambory, tak no problem. Uvařte brambory ve slupce do změknutí, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Naskládejte do zapékací misky vymazané olivovým olejem, poklaďte špenátem a zalijte cottage sýrem a rozmíchaným vajíčkem. Dejte zapéct do trouby.

Bon appetite