31 July 2012

I'm sorry, I'm a liar

Krásný poslední červencový den, jak pak se máte? :)
Dnešní jízda dopadla dobře, ale poprvé mě zazlobil rozjezd, snad se to už nestane.
Vždycky jsem byla lhářka, ale tohle je vážně moc! Papíry do práce jsem nedonesla, nenastoupím. Prý bych šla, pouze pokud někdo vypadne a ozvou se pár hodin předem, bude to od desíti od večera do šesti do rána – nejede tam MHD, takže buď na kole (ale ty se tam kradou, kousek od místa mají sídlo bezdomovci) nebo po svých, což parkem, kudy to domu trvá 30 minut ve tmě fakt nejdu. Takový hrdina nejsem. Jenže mamka to neví, myslí si, že jsem tam papíry odnesla a od zítra nastupuji.. Nikdy jsem se tak špatně necítila :(
Děkuji Vám za milé komentáře
Hodně štěstí zítra a úspěšné vykročení do nového měsíce!

30 July 2012

I'm obsessed with English

Holky moje, jak se máte? :)
Pořád nějak nemám náladu na články, tak jenom v rychlosti.
Začala Olympiáda, takže já jsem většinu dne připoutaná k televizi. Koukáte se taky? :))
Když jsem dnes byla ráno nakoupit a odemykala jsem vchodové dveře, tak jsem dokonale zlomila klíč. Přitom jsem odemykala bez sílu a pomalu, klíč ani nebyl nalomený ani ohnutý. Teď je na dvě půlky :D Já mám ale sílu, kdo by to řek? Haha..
Zítra ráno mám s Ivet další jízdu, docela se i těší. Už budeme jezdit městem, tak mám trochu strach, ale s kliďasem jako je ona to určitě zvládnu.
Prázdniny v půlce, děsivý.
Žádný jiný novinky nemám..
Krásný nový týden a držte se!  

27 July 2012

bla bla.. shit

Padl na mě splín. Už jsem si začínala říkat, jestli není něco špatně, byl dlouho pryč.

Vždy, když se mě někdo zeptal, co mám na sobě ráda, řekla jsem nic.. no táák, přemýšlej! Fajn, možná oči – ty nejdou změnit. A co na sobě nenávidíš? Všechno!
A to je ten problém, člověk se nesmí nenávidět. Nejhůř by neměl mít rád nějakou část či vlastnost, ale nikdy to nesmí přejít k nenávisti. Nikdy! Nedovolte to, těžko se toho zbavíte!

A jsem zase u štíhlé linie, už tomu nechci tomu říkat dieta, dieta je styl jídla.
Vše začalo když mi bylo dvanáct, před šesti lety, sakra, něco je opravdu špatně! Zkoušela jsem spoustu diet, nic. Vždy jsem se přejedla. Když jsem před dvěma lety zašla za dietologem. Paní mi řekla co mám jíst (ale to už jsem všechno věděla. Za ty roky bych o tom mohla napsat knížku). Když jsem tam po měsíci opět přišla, téměř s pláčem, že jsem neschopná. Paní si sedla naproti mně a začala hodina psychologie...
Bože, já jsem byla blbá, jedním uchem tam, druhým ven. Ať si kecá, stejně už nikdy nebudu štíhlá.  
A tak jsem si žila svůj tlustý život dál. Občas s nadějí shodila pár kilo, ale pak přišla rána a bylo to vše ve starých kolejích.

Právě na otázku, co na sobě nenávidím se mě ptala i ona. Jako vždy jsem řekla vše. Něco na sobě musíš mít ráda, ne? Oči, ok.. ještě něco?
Říká se, pokud se nenaučíš mít se ráda, nikdy nebudeš moci milovat druhé. Nikdy nebudeš spokojená.
Vždy jsem si myslela, že jde pouze o vnějšek, o krásu a postavu. Postupem času jsem našla lásku k mému tělu. Naučila jsem se mít se ráda, ale.. ale jenom tu vnější slupku. V hloubi duše se stále nenávidím, možná čím dál víc. A to je klíč ke všemu..
Dřív jsem dělala samé problémy, nikoho neposlouchala, dělal si co chci, byla oblíbená, trávila jsem celé dny venku, venku s kamarády. A byla jsem šťastná, alespoň jsem měla ten pocit.
Teď je ze mě slušná, milá, nekonfliktní, nespolečenská, nudná a samotářská osoba.
Co je ale moje Pravé já, jaká opravdu jsem?
Nenávidím to, jaká jsem! Nesnáším mojí povahu. Nechci už být takový suchar. Ale nechci být ani mrcha. Jsou dny, kdy jsem jako vyměněná, dokážu se bavit, ale zbytek je jen přetvářka a lidé jakoby to vycítili. Jsem neskutečná herečka, celý život v sobě dusím všechny pocity a teď si hraji i na zábavnou. Toužím to nehrát a být taková. Povahu člověka nelze změnit, ne?

Teď jsem ale hodně odbočila.. zpět k dietní mánii.
Když na mě přijde přejídání, vždy šahám po sladkém, vždy! Vždy, kdy jsem naštvaná, sháním sladké. Když mě někdo naštve, hledám sladkosti. Místo, abych se šla v sobotu večer bavit, cpu se doma jídlem a nadávám si. Haló, tohle není život!
Naučila jsem se mít ráda vnější část sebe. Dalo to práci, ale šlo to. Jenže, jak změním to, čím jsem? Lze to vůbec? Budu se mít někdy ráda i uvnitř. Tím by se nejspíš vyřešil i problém s mojí váhou..

it sucks.. i'm sorry

16 July 2012

Summer challenge: day #8

Krásný nový týden, jak jste si užily víkend? :)
Já jsem byla na chatě, počasí nebylo nic moc, tak jediný pohyb byla cestě do hospody a zpět :D Dneska jsem ráno přijela a šla jsem do nové autoškoly. Musím ještě dochodit nějaké hodiny (konstrukci a zdravovědu), kterou už mám údajně probranou, pán B. byl velmi vtipnej. Tak hned zítra mám hodinu a tam se i domluvíme kdy si dojedu zbylých 9 jízd. Doufám, že tu autoškolu už konečně zvládnu a možná najdu i oblibu v řízení . Zatím z toho mám větší strach než čert kříže :D

Co se týče summer challenge, tento týden mám v plánu opět cvičit Jillian a její Cardio z Body Revolution. Tentokrát II. & III. :) Popravdě, s trojkou ještě zkušenosti nemám, dnes bude premiéra. Odpoledne jedu zpět na chatu, takže dojmy napíšu až zítra. Co se týče jídla, tak je to boj. Mám totiž své dny a první tři dny mám vždy pocit, že sním vše, na co přijdu. Už aby byl konec, haha.
Váha klesla o více než kilo, což jde. Doufám, že to tak půjde dál.

Mějte se tu krásně a hodně štěstí v novém týdnu!
Držte se!
 

Inspiration for workout III.

Slibované III. cvičení. Některé se už opakují, ale tentokrát je to rozdělené přehledně podle skupin. Sama určitě vyzkouším P90X, hodně jsem o tomhle programu četla a výsledky jsou bomba. :) Více o P90X třeba zde. A samozřejmě zkusím opět nějakou jogu, jsem totiž extrémně neohebná a musím s tím začít něco dělat, haha :))
Bavte se..

8 July 2012

Inspiration for workout II.


Yeah, mám tu pro Vás další várku cvičení. Odkazů je tentokrát mnohem více a jsou mezi nimi i hity poslední doby jako ZWOW od Zuzky Light. Ale hlavně je to opět plné novinek, které nejspíš, jako já, neznáte. :)
Vyzkoušíte něco? Pokud ano, budu ráda, když napíšte co a vaše hodnocení na cvičení.. :))
Doufám, že se bude líbit!

7 July 2012

5 July 2012

Beef with vegetables and noodles



Rychlý recept inspirovaný reklamou v televizi. Porce je pro dvě osoby. A hotové je to za 20 minut (vepřové maso více).
Co se týče koření, můžete určitě přihodit nějaké kořenící směsi v pytlíčku, ale to je už na každém z Vás :)

Ingredience:

300 g hovězího (vepřového) mletého masa
2 menší cukety
10 rajčátek
cibule
2 plátky instantních nudlí
300 ml vody
bylinková sůl, pepř, kurkuma, chilli
olivový olej

- na kapce oleje orestujeme asi 10 minut hovězího maso. Omyjeme zeleninu, cuketu oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme na malé kostičky, rajčátka na čtvrtiny a cibuli najemno. Orestované maso okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme asi 8 minut. Poté přidáme 300 ml studené vody, přivedeme opět k varu a přidáme nalámané instantní nudle. Vaříme ještě asi 3 minuty – do změknutí zeleniny a nudlí.

Bon appetite