30 August 2012

Mother's wedding is comming..


Krásný čtvrteční den, jak se máte? :))
Právě jsem dopekla višňový dort, který jsem podle mého zničila polevou z bílé čokolády. Chtěli bílou, mají jí mít. Alespoň to nebudu jíst :D
Co se týče nových bot, už v nich zvládám chodit, ale jestli to vydržím déle než půl hodiny, tak mi asi nohy upadnou, pro krásu se musí trpět. Stejně jsem vždy chtěla umět chodit na vysokém podpatku, už proto jsem si je koupila. Hodí se i k džínům, tak nebudou jen tak ležet v botníku.
Děsí mě představa, že v pondělí jdu do školy. Na 90 % ještě budu dělat v pondělí opravky v autoškole, to se dozvím zítra. Rozhodla jsem se (haha), že se nebudu stresovat, prostě si jízdu užiji, ať v zadu bude sedět kdokoliv. Protože klepat se jako ratlík fakt nepomáhá.
Odpoledne jdeme s mamkou nakoupit ještě pár drobností na zítřek a pak hurá na chatu.
Holky, mám další nový rekord, tentokrát ve spaní. Na dnešek jsem spala 12 hodin – do osmi :D
A ještě jedna novinka, něco jsem shodila.. i když. Váha ukazuje o kilo víc (?), ale metr ukazuje o dvě čísla méně – měřila jsem to pětkrát a nekecá. Budu věřit metru, protože na džínech to pozná nejlépe a ty jsou mi volnější. :)
Jdu zkulturnit své kudrliny na hlavě a zabalit věci.
Užijte si víkend a držte se!

29 August 2012

Sweden


Jedu do Švédska, nechceš jet se mnou? Řekla mi v sobotu večer do telefonu tátova přítelkyně. Oba jsou kamioňáci. Ano chci!!!!!
V neděli odpoledne jsem tedy sedla na vlak a jela za nimi do Berouna. V pondělí ráno ve dvě jsem vyrazily směr Švédsko. Mám nový rekord, takhle brzy jsem nikdy nevstávala :D
Dojely jsme až do německého přístavního města – Rostock a čekaly jsme na trajekt. Šesti hodinová plavba byla klidná, počasí úžasné a i nějaký ten spánek - spalo se parádně :) Trajekt nás vysadil ve švédském přístavu – Trelleborg v devět večer a pokračovaly jsme ve spaní na parkovišti až do čtyř do rána. Nastartovalo se velké monstrum a vyrážíme s minimálně tisíci kusy předních skel do aut do fabriky. Po čtyřech hodinách jsme opět jely zpět s obaly do přístavu. Počasí připomínalo sever – chladno a déšť. Během cesty se ale vyjasnilo a bylo nakonec krásně. Pětihodinový náskok před trajektem zpět do Německa jsme využily prohlídku malého města a oběda. Ve tři odpoledne se opět vjelo na trajekt a pluly jsme zpět na ‚pevninu‘. Tentokrát za hustého deště a chladného počasí.
V jednom ze skandinávských států jsem strávila asi 18 hodin, ale stálo to za to!! I když jenom chvilku, ale už můžu říci, byla jsem ve Švédsku.
Krajina je obdobná naší, jenom je to upravenější, hezčí a uprostřed pole se vždy krčí baráček – statek v karmínově červené barvě, krása.
Nečekané události vždy stojí za to.
Za ty tři dny jsme naspala asi 11 hodin, takže jsem jako před umřením.
Poprvé jsem dokonce jela v kamionu, pohoda :D I když to více než 90 km/h nejelo, přišlo mi, že jedeme celkem rychle. Vždy jsem si to představovala jako Hurvínek válku, co je na tom? Ale ono to zas tak jednoduchý není – jízda ano, ale ostatní věci okolo už ne. Obdiv.
S čistým svědomím mohu říct, že to byly nejlepší tři dny těchto prázdnin a zatím tohoto roku.
Děkuji!!

M. mi ještě půjčila šaty od sestry, takže na páteční svatbu mám úžasné modré šaty. Byla jsem si k nim koupit boty. Haló, jak tě napadlo kupovat si něco, na čem neumíš chodit? 10 cm podpatek, ale jsou parádní. Do pátku mám tedy co dělat :D
Zítra mě čeká pečení na svatbu a velké relax.
Dopiji sklenku bílého, pověsím prádlo a padám do postele.
Krásný večer a hodně úspěchů!

24 August 2012

I'm sorry, I'm loser!


Ahooj, jak pak se máte? :)
Ty jo, už jenom týden a je konec prázdnin. Neskutečně to uteklo, nemyslíte? Začátek byl pro mě neskutečná nuda, teď mám pocit, že jsem nic nestihla udělat a potřebovala bych ještě minimálně měsíc. No jo, nedá se svítit..
Za týden i mamky svatba, stále se nevejdu do kalhot. Už jsou volnější, ale chce to ještě něco shodit.
Ve středu jsem dělala autoškolu, neúspěšně. Neudělala jsem jízdy. Ráda bych to svedla na komisaře, chytla jsem nepřísnějšího ve městě, ale vím o chybě, kterou jsem udělala. Nejhorší je, že všechny křižovatky ve městě znám, nikdy jsem na nich chybu neudělala, až ve středu – v tu nejméně vhodnou dobu. Na konci mi řekl, že by mi to klidně dal, že bych to bral jako malou chybu, kdybych se dřív a lépe rozhlížela na železničním přejezdu - dpč. Takže druhý pokud pravděpodobně třetího září. Jsem ze sebe neskutečně zklamaná!!
Na víkend jedu na chatu, nemůžu být sama doma, pořád si musím v hlavně přehrávat, co jsem měla udělat, aby to dopadlo dobře..
Mějte se krásně a užijte si víkend!

21 August 2012

Driving test

Už zítra..
Pokud pojedu jako dnes, bez chyby, tak nebude žádný problém (ale bouřka by být nemusela :D)
Testy a konstrukce je o štěstí, snad to umím..
Holky, začínám se bát, NE, nebojím se! Nesmím se bát, jinak budu dělat chyby.
Držte mi palce, prosím! 

20 August 2012

Hot Monday

Pěkný nový týden, jak se máte? :))
Tímhle stylem počasí ze mě venku nejspíš zbude pouze stín. Pro mě, jako milovnici zimy, je tohle smrtící.
Jak vy si užíváte horké dny? :)
Závěrečky v autoškole se blíží tryskovou rychlostí. Nechci si to ani připouštět, začala bych se bát a začala bych vyšilovat, znám se :D Jízdy mi jdou podle Ivet dobře – až na pátek, to bych letěla ze zkoušek rychlostí blesku :D tak když jsem debil.. blbá plná čára na křižovatce. Dnes jsme jely stejnou trasu a už jsem si na to dala pozor, je to jediné místo ve městě, díky bohu. Tak hlavně, abych to dala ve středu a budu nejvíc šťastná!
Skoro za týden je svatba a já jsem zjistila, že se nevejdu do kostýmku. Je fakt, že je původně mamky a ta má postavu úplně jinou, ale i tak.. Když ho zapnu, nesmím dýchat :D To asi dlouho nevydržím, takže to chce trochu přísnější stravování a cvičení na příští týden. A žádný výmluvy, prostě musím!!!
Mějte se krásně, držte se! ♥ 

17 August 2012

Carrot cake


Nevím jestli dietní, ale bez citronovo-cukrové polevy alespoň zdravý :) Je jednoduchý a výsledek stojí za to. Určitě vyzkoušejte. :)

Ingredience:

150 g třtinového cukru
2 vejce
250 ml slunečnicového oleje
špetka soli
350 g mrkve
50 g medu
50 g lískových ořechů
2 lžíce pomerančové kůry
200 g celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky skořice
tuk a hrubou mouku na vysypání formy

Poleva:
200 g moučkového cukru
4 lžíce citrónové šťávy + 4 lžíce vody

- z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Cukr a žloutky vyšlehat do pěny, za stálého míchání postupně přilijeme olej. Sníh z bílků lehce vmícháme do žloutkové směsi. Poté přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, med, nasekané ořechy a jemně strouhanou pomerančovou kůru. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Vše zapracujeme do těsta. Vymíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 160 °C asi 35 - 40 minut. Necháme vychladnout.
- Moučkový cukr prosijeme, přidáme citrónovou šťávu a vodu – vše utřeme na hladkou polevu.
Koláč potřeme polevou a necháme vychladnout. :)

12 August 2012

Express yourself

Každý něco chce, ale chceš to natolik, že uděláš vše potřebné, abys to získal? Všechno něco stojí – čas, energii, peníze, život. Můžeš dostat, co chceš, pokud jsi ochotný za to zaplatit. Moudrost nepřichází lacino; sílu si musíš zasloužit; i vnitřní mír má svou cenu.
- řekl Dan Millman v jedné ze svých knih.

Dnes je poslední den Olympiády. Nejspíš se mi to nechce přiznat, ale nebylo to ono. Nebýt atletiky a skoků do vody na konci, nedalo se na to koukat. Nejspíš mě na tom všem zklamalo televizní podání – hlavně v české verzi.  Britové to zorganizovala skvěle, sportovci opět získali můj respekt.. ale televizi se to podařilo téměř zničit, škoda!
Ráno jsem si stoupla téměř po třech týdnech na váhu – po nic nedělání a vychutnávání si kalorického jídla. Váha ukázala těžkou realitu, to, o co jsem se snažila téměř celý červenec je pryč. Zjistila jsem to už i u cvičení, dělá mi problém i jednoduché cvičení od Jill, které jsem před měsícem zvládla s přehledem.
Nechci už říkat, že to bude lepší, že na tom zapracuji, to nikam nevede. Uvidím sama, jaká budou čísla na váze a metru 3. září. Do té doby mi nezbývá než doufat, že se seberu a bude to dobrý.
Zítra jdu k zubaři, držte mi palce.. :))
Musím se omluvit, že k vám vůbec nechodím. Během týdne to napravím a oběhnu všechny, abych zjistila, co je u vás nového :)
Krásnou neděli


P.S. Dnes jsou už již zmiňované Perseidy – jde o meteorický roj, které mají radiant v souhvězdí Perseus. Tato nádhera s objevuje každý rok kolem 12. srpna a letos vrcholí právě tento den. Jsou možnosti, kdy můžete zahlédnout meteor i každou minutu. U nás největší aktivita bude od 23:00 – 4:30. Budete pozorovat nebe? :) 

10 August 2012

Cardio blast & today's diary


Nenávidím burpees, ty mě vždy zničí, aniž bych potřebovala další cvičení. :D ostuda.
Určitě zkuste, já jsem to dala včera 4x a byla jsem ráda. Kondička, kterou jsem měla je pryč! Ale já jí naberu zpět a bude ještě lepší!
Jak se máte? :)
Dnešní den byl plný návštěv a nákupů. Teď jsem na chatě zavřená v patře a užívám chvilku klidu. Mamka s přítelem dole mají poslední oslavu před svatbou. Mám pocit, že chata za chvilku spadne. A tolik chlastu jsem snad nikdy neviděla. A co až bude svatba, jéje.. Snad vydrží počasí, bude se až do rána venku, dovnitř se nevejdeme :D
Mějte se krásně

9 August 2012

I'm back, I think so..

Nějak stále není o čem psát. Dny jsou opět jeden velký stereotyp, autoškolu jsem týden neměla – až v úterý. Na chatě se kácí stromy a já nadávám.. Jsme v lese, tak proč z toho dělat mýtinu? Ti dva to asi nepochopí.
Už jsem sehnala nějaké oblečení na svatbu a včera jsem si byla koupit boty, jsou božský! Až budu doma, tak přidám fotku. :)
 
Co se týče dietního režimu, pokouším se opět navázat na to, kde jsem skončila. Jde to těžko, ale snažím se. V úterý jsem po týdnu opět začala cvičit, tak věřím, že je to zamnou. :)
Jak to jde se daří vám?

Wow!!

lol, challenge? :D

6 August 2012

I want leave from ČR

Ahojte :))
Mám se dobře.
Dnešní jízda se nekonala, Ivet nemohla.
Nehubnu – necvičím, jím.
Přes den vedro, večer ničivé bouřky a kroupy. Na chatě už jsou dole čtyři stromy.
Lež, která se týkala práce měla být vyřešena dnešním telefonátem ohledně nástupu – telefonát se nekonal. Takže lhát už nemusím :)
Téměř po měsíci se mi v noci opět zdál sen (který si pamatuji) – ráno jsem dostala záchvat smíchu.
Celý den koukám na Olympiádu.
Suma sumárum → nic nového.
Krásný a úspěšný nový týden!

2 August 2012

You are never given a dream without also being given the power to make it true

Hallo! Jak se máte? :)
Zase je venku to ničivé vedro.
Opět jsem změnila barvu vlasů, z červené na tmavě hnědou. Zpět k osvědčené klasice, v jednoduchosti je krása.
Včera jsem si byla vyzvednout reklamovaný telefon. Ano, opět jsem jim ho odnesla zpět. To, že se vypíná bych zvládla, ale že se mi nejde dovolat a mamka téměř volá policii, protože se mi nemůže dva dny dovolat už je horší :D A když už jsem byla ve městě, něco jsem si koupila. Měla jsem sice v plánu nějaký kostýmek či šaty na mamčinu svatbu (která je za necelý měsíc), ale ani jedno jsem si nekoupila. Místo toho mám kalhoty na běžné nošení a triko. Triko je hodně volné, takže zakryje moje vetší břicho, hurá. Jenže, když kouknu ke mně do šatníku, většina oblečení je do tmavých barev. Maximálně červená, tyrkysové tílko a jedno růžové (úlet, měla jsem ho za dva roky na sobě jednou :D) Chtělo to změnu, mám oranžový kalhoty. Až mě překvapilo, že mi něco takového sluší. Vzala jsem první triko, které se k tomu jakš takš hodilo a měla jsem vybráno. Mám z toho radost. :))
Večer jsem byla ještě pít se spolužačkou, která přijela do města. Ráno mi bylo po dlouhé době pěkně špatně, dobře mi tak :D
Plán zatím vychází, mamka se na práci ještě neptala. Děsný pocit takhle někomu lhát, promiň mami.
Mějte se, užívejte horkých dní