31 October 2012

Halloween


Slavíte nějak tento americký svátek? :)
Ať už ano nebo ne, podle mě je ta atmosféra okolo posledního říjnového dne kouzelná. Bohužel jsem nikdy Halloween nezažila v anglicky mluvící zemi, tak mě to nějak nebere. Ale zvyk je to určitě pěkný.
Přeji krásný a tajemný večer!

28 October 2012

Day 49

Brýý den,
Je teprve pět odpoledne, venku tma jako v pytli a po sněhu, který byl na chatě není ve městě ani památky.
Jak vnímáte změnu času? Mě, jako milovnici zimy to nebaví. I když se děsím tmy, tak jí mám ráda. To tajemno..
Oficiálně mohu říct, že mám za sebou první letošní koulovačku :D Nevyhrála jsem, rozmázla se v gumovkách na kopci, měla sníh ta trikem a kalhotami, ale byla neskutečná sranda!  
Prodloužený víkend utekl jako voda a je na čase zajet do školního režimu. Zítra jdu k zubaři a v pátek projednat s chirurgem plánující operaci čelisti.. už se to blíží, 21.11. začínám se bát. Ani ne tak operace, ale toho, co bude potom.. jak mě to změní. Celý život na to čekám a když už se to pomalu blíží, děsím se toho..
Jídlo mě nebaví. Vypiji denně hektolitry kávy, slupnu marcipán a večer si dám čerstvý křapavý chléb. Jsem asi nemocná :D
Začínám přemýšlet, kam na VŠ. Zůstat v oboru nebo se vydat jinou cestou?
Také přemýšlím nad tetováním a píchnutí ucha. Ucho nechám na vánoční čas, aby se mi zahojilo a mohla vyndat náušnici o těláku ve škole (fakt!) .. tetování nechám delší čas. Máte někdo z vás kérku? :)
Krásný nedělní večer a hodně štěstí v novém týdnu.  

25 October 2012

Day 46


Ahoj děvčata :)
Už jsem si zvykla na to, že MHD nejezdí podle řádů, ale když je volno nebo víkend by snad mohli udělat výjimku. V tomhle počasí čekat na bus půl hodiny není nic moc. Jela jsem si udělat radost do shopu. Původně jsem chtěla jenom kalhoty, ale mám i boty a úžasný. Když už se chci vyfiknout, tak botasky nejsou nic moc. A boty na podpatku mám hlavně na jaro a léto. Ještě k nim byla sleva dvě kila, co si víc přát! :)) Mám radost.
Popíjím rooibos a dopékám tvarohový koláč ala cheesecake.
Odpoledne pojedu na chatu. Prý má sněžit, nezlobila bych se. Budu chodit s hafanama na procházku a užiju si pár dní volna. A na slibované maturitní otázky z češtiny se asi zase vyprdnu, sakra, jak mě se do toho nechce.
Váha opět lítá jako na houpačce, cvičím, jím zdravě a méně.. cvičím a cpu se jako čuník.
Holky, chodí některá z vás k psychologovi?
Mějte s krásně a užijte si volné dny! ♥ 

24 October 2012

Shit day!

Píšu vám článek, po půl hodině se na to zpětně kouknu a stisknu delete!
Článek jako ze základky. Haloo, není ti pět! Proč si ale opět připadám jako na základce, kdy jsem si měla vybrat, s kým se budu bavit a s kým ne?
Díky shishe a chlastačce před čtrnácti dny stojím mezi dvěma partami u nás ve třídě. Je jedno koho si vyberu, jedna se semnou bavit přestane, kompromis nelze! Proč????? Jsme jako malé děti, vážně!
Mrzí mě to a zároveň jsem nasraná. Díky tomu dni jsem poznala, jaký ti lidi jsou, a o to víc mě mrzí, že jsem na to přišla až po čtyřech letech..
Nevím! Ještě že máme prázdniny a do toho ústavu půjdu až v pondělí..
Proč se pořád musí člověk něco vybírat? Jak člověk pozná, že si vybrat správně?

21 October 2012

Day 42


Zdravím, krásnou neděli :)
Taky máte pocit, že na vás venku za rohem vybafne rákosníček? :D Člověk nevidí ani přes ulici. Povím vám, v tomhle jet domů z chaty byla vážně paráda. Ale dojela jsem celá.
Poslední dva dny budu trávit doma o samotě. Pak se mamka definitivně vrátí z lázní. Ve čtvrtek a v pátek máme podzimní prázdniny, tak se už těším. Vidím to ale na vypracovávání maturitních otázek z češtiny. Stále to odkládám, že nemám čas.. :D
Už jsem snad zdravá, dokonce i rýma se uráčila odejít do ustraní. Tak zítra zkusím opět lehce začít cvičit. Je to bída, kondička je pryč. Takže zase pěkně od začátku.. Nedá se nic dělat.
To bude asi vše, jak jste si užily víkend vy? :))
Pěkný zbytek víkendu a hodně štěstí v nového týdnu!

19 October 2012

Day 40


Brý ránko, dopoledne, nebo co zrovna máte :)
Netradičně píšu po ránu, jak se daří?
Já se celý týden válím v posteli s nějakou virózou. Takže cvičení žádný. Přetrpím to do pondělí a pak se na to opět vrhnu, už se těším.
O víkendu pojedu opět na chatu, tak se ozvu až v neděli. Snad už zdravá a plná elánu.
Přeji krásný pátek a víkend!

14 October 2012

Day 35 & our dogs


Zdravím Vás, jak se máte? :)
Hlásím se po delší odmlce, omlouvám se.. Ve čtvrtek jsem byla s pár spolužáky na shishe, pak se šlo akoholovat k nám domů a spát se nešlo pro jistotu vůbec. Asi si umíte představit, jak jsem vypadali v pátek ve škole, jejej.. A příští čtvrtek repete. Odpoledne jsem jela s mamkou, která přijela na víkend, na chatu.
Jó, ten dýňový koláč, co? Ten se nakonec konal až v pátek, ale zase pěkně rychle letěl do koše. Byl z toho největší hnus! :D
Mamka opět vyrazila směr Karlovy Vary a mě čeká další týden o samotě.
Holky, máme nového přípustka do rodiny.. Néé, žádný dítě! :D Pejska.. Pavel, mamky manžel, nám v sobotu ráno oznámil, že by chtěl psa (že ty dva, který už máme jsou málo), a že paní ve vesnici jich má ještě šest a nemůže je prodat.. Tak máme pejska. A téměř zadarmo. Ale žádný gaučák to není – je to Rottweiler. Takže na chatě nám lítá už dvanáct psích pacek a dělají všichni dohromady pěkný čurbes. Hlavně malej, všechno kouše, všude musí být a čurá kde ho napadne :D  
Co se týče diety, tak mám dole dva kila. Ale hlavně je to díky pátku, kdy jsem nic nejedla a včerejšku, kdy nebyl čas jíst.. Pochybuji, že to vydrží, když začnu zase normálně jíst. Pokusím se jídlo teď omezit a využít toho, že nemám hlad a snad to půjde lépe.
To jsou novinky u mě, co vy?
Krásnou neděli a hodně štěstí v novém týdnu! 

1. člen rodiny

2 . člen rodiny (přišel s Pavlem)

nejnovější člen, mamky a Pavla společné 'dítě' :))

10 October 2012

Day 31

Zdravím, jak pak se máte? :)

Přišla jsem o hlas, škoda, že není mamka doma, smála by se mi :D Byli jsme dnes o těláku běhat venku 2 km na čas a bylo jenom 7 °C, tak nejspíš z toho. Snad to bude zítra lepší. Jdeme na exkurzi do pivovaru a příští týden taky. Celkem se to hodí, zrovna bereme výrobu piva.
Zítra budu péct zdravou verzi dýňového koláče. Jíst se bude nejspíš až v pítek na rodinné oslavě. Takže na recept se můžete těšit v neděli. Ale už teď vím, doufám, že bude dobrý :))
Krásný středeční večer


7 October 2012

Day 28


Pěkný nedělní odpoledne, večer, nebo co zrovna máte :)
Jak pak se máte?
Třetí den válčím doma sama, cvičím, snažím se jíst méně (což moc nejde) a sháním po celém městě sladké brambory, nemáte nějaký tip, kde je sehnat?
Včera jsem využila poslední ‚letní‘ den, a šla na inline brusle. Dnes jsem jenom zavřená doma a koukám z okna na déšť – chvíli to vypadá, že i sněží, ale to asi ne, při 15 °C :D K tomu se učím chemii a datluji protokoly na laborky.
Po dlouhé době opět přidávám jídelníček, ale jak už jsem říkala, není to nic moc. Pořád mi to najde tak, jak bych si to představovala.
Užívejte poslední víkendový den a hodně štěstí v novém týdnu!
P.S. DĚKUJI ZA 40 FOLLOWERS!

Jídelníček & pití:

Snídaně: máslový croissant s jeřabinovou marmeládou
Oběd: pečené kuřecí stehno, bramborová kaše + zelný salát (zelí, mrkev, zálivka z octa a cukru)
Svačina: 2 lžíce tvarohu s mlékem + lžíce kompotovaných višní
Večeře: cibulový chléb s Lučinou, strouhaná mrkev

- pití: 300 ml čaje Roibos, 2x 300 ml pomerančového džusu (1:1), 250 ml kávy s mlékem, 2 l vody

Pohyb:

- ZWOW # 18 (Zuzka Light)

5 October 2012

Home alone & The skinny rules by Bob Harper

Ahoooj, jak pak se máte?

Konečně pátek, nemohla jsem se dočkat. Nebyl den, kdybychom nepsali písemku. Ale dopadlo to dobře, tak paráda. O těláku opět běh na 5 km – umírám už po třech.. Alespoň mám pohyb.
Včera mi maminka odjela na tři týdny do lázní. Přijede možná až na víkend, příští týden. Takže mám doma klid a mohu zkusit nějaké nové experimenty v kuchyni. Což se už stalo – přidala jsem dva nové recepty; plněná cuketa & zelený toust. Snad vyzkoušíte, hlavně ten toust.
Večer jdu se spolužáky do hospody, konečně, po čtyřech letech jsem se domluvili a někam vyrazíme, nevěřím :))
Jaké máte plány na víkend?
Ještě přidávám nějaká pravidla, která napsal Bob Harper.

Mějte se, krásný pátek a víkend!  

Green toast


Když jsem procházela internet a hledala inspiraci na jídlo, objevila jsem tento úžasný nápad na svačinu. Původně to bylo ještě zapečené v toustovači, ale ten bohužel máme na chatě.
Nikdy jsem takhle podobně upravený toust neměla a moc mi to chutnalo :)
Pesto jsem dělala klasické z bazalky (bazalka, olivový olej, česnek, piniové oříšky, parmazán, citron, sůl, pepř), ale dobré je i z rukoly. Nebo si pesto můžete i koupit, ale doma dělaný je vždy lepší. :)

Ingredience:

2x toustový chléb
Pesto
Listový špenát
Mozzarella
Avokádo
Pepř

Určitě vyzkoušejte :))

Stuffed zucchini


Tohle jednoduché jedlo jsem měla včera k večeři. Obchody už zavřely a do Tesca to mám z ruky, tak jsem využila chudé zásoby, které jsem měla doma.
Bylo to hotové za 20 minut a bylo až překvapivě dobré. :)
Jedině, co bych doporučila je, nakrájet chilli na malé kousky. Protože pokud máte pálivou, a kousnete do velkého kousku, tak budete lítat dveřmi, jako já :D A to že jsem na pálivé zvyklá a miluji pikantní jídla :D Tohle bylo moc..
Samozřejmě, náplň může být jakákoliv :)

Ingredience:

Cuketa
2 malé mrkve
Hrst hrášku
Chorizo klobáska
chilli paprička
Sýr
Olej, sůl, pepř

- Omytou cuketu vydlabeme a položíme na vymazaná pekáč, můžeme cuketu zakápnout olejem. Mrkve nahrubo nastrouháme, přidáme hrášek, klobásu, sůl, pepř. Naplníme směsí cuketu, poklademe sýrem.
Pekáček překryjeme alobalem a pečeme 15-20 minut při 150 °C.

4 October 2012

10 chyb při hubnutí


Tento seznam mi dnes přišel na e-mail od FITHALL.CZ a je velmi zajímavý. Proto se s Váni o něj podělím :)
Hodně z nás, i já sama, děláme často tyto chyby. A jaké to jsou?

Možná vás ani nenapadne, jakých chyb se můžete dopustit.
1. Po ovoci se netloustne
Ovoce je zdravé a při redukční dietě je určitě důležité. Jezte ho s mírou, tak dva kusy denně a spíše v dopoledních hodinách, k snídani nebo svačině. Ovoce obsahuje hodně vlákniny, ale také mnoho cukrů. Například banány jsou takovou malou energetickou bombou.
2. Po zeleninových salátech se hubne
Ano, zeleniny můžete opravdu sníst velké množství a vaši dietu přitom neohrozí. Záleží ovšem v jaké formě ji budete jíst. Pokud zeleninový salát zalijete kupovaným dresingem, který bývá velmi kalorický, pak se radovat z úbytku na váze nemůžete. To samé platí, když k salátu přidáte smažené kuřecí kousky v těstíčku nebo krutony. Zeleninu konzumujte pouze s bylinkami a přiměřeným množstvím olivového oleje.