30 November 2012

30.11.2012

Ahoj princezny!
Kadeřnice je úspěšně zamnou, ofinu nakonec nemám, až příště. Objem mám o polovinu menší, konečně to moje 'žehlička' vezme :D Ale vlasy nežehlím často, tak to postačí. Nějak jsem přišla na to, že moje přírodní prstýnky taky vypadají dobře.
Když jsem byla venku, zapomněla jsem si dojít koupit něco k jídlu, takže dopíšu článek, a letím nakupovat.. hej, se mi nikdy nestalo, abych zapomněla dojít si něco koupit.
Když jsem šla od kadeřnice, venku začal poletovat sníh, hurá, konečně! Sice už mám letos první koulovačku za sebou, ale na sníh se stále těším jako malá.
Odpoledne pojedu na chatu, půjdu se projít se psy a budu se psychicky připravovat na to, že po týdnu a půl půjdu opět do školy. Ach, jak mě se tam nechce, vidět tu partu debilů, včetně učitelů.. Nedá se svítit.
Ráno jsem poprvé vyzkoušela domácí mléčnou rýži. Byla výborná, ale jsem plná ještě teď.
Užijte si poslední listopadový den a mějte se krásně!  

EDIT (13:45)
Jídlo, huráá! Povím vám, skvělý pocit jíst konečně něco pořádného :)

Jídlo & pití: 

7:00 - mléčná rýže (75 g kulatozrnné rýže, jahodový kefír, mléko, med)
12:45 - filet z lososa + celerové hranolky (pečené v troubě)
16:30 - trojúhelníček jablečné buchty (piškoty, jablka, puding, med (lžíce v celém plechu))
18:30 - 2 toasty s taveným sýrem (1/2 kostky)

- pití: 1,5 l vody, 2x 250 ml zeleného čaje, 200 ml džusu

29 November 2012

It's weird


Zdravím Vás, jak pak se máte? :)
Omlouvám se, že jsem se neozvala, nebylo o čem psát. Dny se táhly, byla jsem unavená a nic mě nebavila. Ani nebylo o čem psát.
Dnes jsem byla na vyndání stehů. Tedy, tam, odkud mi tu kost brali, tam stehy nechali, ale to už nevadí. Hojí se to dobře, před Vánocemi jdu na kontrolu a snad se to bude dál dobře hojit. Navíc už můžu začít pomalu jíst, ale prý si hned nemám dát hovězí steak, ale už to není tekutá strava. Pak jsem si šla opět neochotně nandat drát na rovnátka a tam mi doktor řekl, že v lednu se domluvíme na sejmutí. Na tyhle slova čekám tři roky, ale teď je mi to nějak jedno.. wtf? Říkám si, že si to stejně v lednu rozmyslí, jako všechno předtím.. Uvidíme. Pak jsem si vydala do zdravé výživy a koupila si cizrnu, karob, Tahini a quinou. V pondělí přidám velkou fotku potravin, které jsem si už buď koupila, nebo v pondělí dokoupím. Z toho budu v nejbližší době vařit a přidávat recepty, máte se na co těšit :)
Zítra jdu jde kadeřnici. Nevím, jestli si nechat ostříhat ofinu.. Mě se to dřív líbilo, mamka říká že ne. Ale zase mi to konečně dorostlo do stejné délky, nechci to krátit. Jenže chci změnu.. fakt nevím :D
Naposledy přidávám jídelníček, který nestojí za nic. Dnes to dojedu na nekousající stravě, přece jenom dáseň je podrážděná a bolí mě zuby z nasazených rovnátek.. Zítra už zkusím něco víc sníst :)
Mějte krásný večer ♥ 

Jídlo & pití:

7:00 - kiwi puding (voda, vanilkový puding, kiwi, med)
11:30 - velká miska zeleninové polévky
16:00 - pyré ze sladké brambory (vetší batát, máslo, mléko)
20:00 - kiwi puding

- pití: 500 ml zeleného čaje, 1,5 l vody, 300 ml džusu (1:1)


Zbylo mi v lednici kiwi a smoothie jsem nemohla ani vidět. Tak jsem zkusila udělat puding. Pokud znáte kiwi řezy, tak je to ta horní vrstva. Mě to vždycky hrozně chutnalo a tohle se stejně dobré. Jen je tam více kiwi :) Navíc, jedna mistička (ze 3 kiwi - 3 misky) vyjde na nějakých 78 kalorií :D paráda..

26 November 2012

Monday & Periodic Table of Vitamins

2ddaf9874157dd665d0867b1cd16de5c_large
Ahoj děvčata :)
Už jsem zase v pohodě, včera byl vážně špatný den.
Dneska jsem se šla dokonce se psala projít. Už nikdy všechny tři psy :D Potkali jsme koně, tak jsem kluky připnula na vodítko a Denny by se mohl zbláznit, málem se uškrtil, vůl.
Pořád mám děsný hlad, ale těší mě skutečnost, že už na polévku nemusím používat brčko. Konečně jím jako člověk :) Takže až mi ve čtvrtek sundají stehy, půjdu do zdravé výživy a nakoupím se spoustu dobrot. Objevila jsem plno nových a chutně vypadajících receptů, tak budu zkoušet. Pokusím si neroztáhnout opět žaludek a budu jíst méně a zdravěji! Musím téhle situace využít. Jediné mínus je, že jsou mi nově koupené kalhoty dost volné :( Koupím pásek..
Zítra asi pojedu domů, pokusím se zpracovat si nějaké maturitní otázky a dopsal chybějící látku ze školy. Na víkend se na chatu opět vrátím. Je tu pěkně..
Přidala jsem slibovaný recept na hráškovou polévku, určitě vyzkoušejte.
A na závěr ještě jedna slibovaná věc :) Je to periodická tabulka. Ale žádné prvky, je to tabulka vitamínů. Objevila jsem to náhodou a strašně se mi to líbí. Proč vůbec nemáme vitamíny v maturitních otázkách z chemie?  To bylo jediné, co mě bavilo a čemu jsem bez problémů rozuměla, oops :D



Dnes jsem toho zase překvapivě moc nejedla. Snad první den bez domácího smoothie, úspěch.

1/2 kefírového mléka - meruňka + 100 ml polotučného mléka
velká miska čočkové polévky
1/2 kefírového mléka - meruňka + 100 ml polotučného mléka
- pití: 2 l vody

Co se týče pohybu tak to byla pouze hodinová procházka. Nemám na žádné cvičení energii.

Mějte krásný pondělní večer a držte se! 

Peas soup


Absolutně jednoduchá a výborná polévka. :)

Ingredience:

400 g hrášku (mraženého)
1/2 citronu (šťávy)
2 lžíce bazalkového pesta
kousek másla
sůl, pepř

- Do 1 l vroucí osolené vody nasypeme hrášek, přidáme šťávu z citronu, bazalkové pesto a pepř, vaříme 20 minut. Na závěr přidáme kousek másla a odstavíme z ohně. Polévku rozmixujeme mixérem do krémové konzistence.
- pesto lze sehnat v obchodě už dělané, ale není nad na to si ho poctivě udělat v hmoždíři :) Na pesto budete potřebovat bazalku, olivový olej, česnek, piniové oříšky, parmazán, citron (limetku), sůl, pepř 

Dobrou chuť :)

25 November 2012

No idea..

Brý odpoledne, jak se máte? :) 
Začínám mít krizi, žádný střední věk :D Jsem protivná, naštvaná, unavená, bez nálady a hlavně strašně hladová!!!! Už nechci pít smmothie.
Jsem na chatě, myslela jsem si, že budu většinu času venku. Nic mě nebaví.
Fakt potřebuju jídlo, ničí mě to.
Omlouvám se!!

Mám pro vás 'recept' na jeden ze smoothie, který mám nyní nejčastěji. Zítra přidám slibovanou hráškovou polévku a ještě jedno překvapení. Asi z toho nebudete tak nadšení jako já, asi je vidět, že mě chemie ve škole opravdu nakazila :D Ale ten obrázek se mi moc líbí.. Nebojte, má to sice spojitost s chemii, ale hlavně i s složením jídla ;)
Pěkný zbytek neděle a hodně štěstí v novém týdnu! 

Banánový smoothie s kiwi

1 banán
1 kiwi
dávka proteinu (já mám Shake4 FitaSlim)
400 ml odtučněného mléka (nebo 200 ml mléka a 200 ml vody, nebo 200 ml vody a kelímek bílého jogurtu)
lze dosladit medem či stévii (záleží, jak je kiwi dozrálé)

- toto množství mám na 2x - ráno k snídani a na večeři. Nějak mi ta tekutá strava už nejede :D Přitom mám smoothie moc ráda..
- co se týče variace ovoce, je dobré i mango a banán :) vlastně, všechny smoothie jsou dobré, ať jsou ovocné nebo zeleninové, nemyslíte? :)

Hmm, příští týden byl si mohla udělat nějaký zeleninový (zelený), ať mám změnu.

24 November 2012

Warrior doesn't give up!

Krásnou sobotu, jak se máte? :)
Cítím se líp, dokonce už vypadám jako člověk :D Otok je minimální, ale teď vypadám jako boxer, který měl špatný den a dostal pořádný výprask, nekecám. Anatomie mi ve škole nikdy moc nešla, takže ranní údiv nad tím, proč mám dva monokly byl oprávněný. A největší modřina se usídlila na bradě - nejhlavnější rána. Od středy na mě v zrcadle v ráno kouká vždy někdo jiný, bojím se, kdo to bude zítra.
Shodila jsem dvě a půl kila, ani hlad nemám. Můj největší kamarád je nyní brčko a mixér. Ale příští týden to už vidím na lžičku, takže pokroky jsou :)
Pro přehled dnes napíšu (ne)jídelníček, ať víte, co se do sebe snažím stěží dostat. Je divné, že jsem si nakoupila koktejlů a když si vzpomenu, že bych si něco měla dát, je mi špatně. Není to dobré, hlavně proto, že baštím antibiotika, tak se snažím alespoň 3x denně něco do sebe dostat, ale dobrovolně to není. Chci už pořádné jídlo!
Zítra mám v plánu jet na chatu, budu moci být venku, aniž by ně mě lidi blbě čučeli.
Jak se daří vám? :)
Přeji krásný víkend!

(ne)jídelníček & (hlavně)pití: 

6:15 - asi 250 ml koktejl (banán + lžička Granka + odměrka vanilkového Shake4 FitaSlim + mléko)
12:30 - hrášková polévka (přidám recept, je výborná) 
??? - zase nějaký smoothie

- pití: 500 ml černého čaje, 1,5 l vody, 250 ml malinového džusu (1:1)

23 November 2012

Mandarines


Pomalu se blíží Vánoce a s nimi i doba mandarinek, ale třeba i ananasů.
Tato oranžová koule toho v sobě moc nemá, ale přesto stojí za zmínku její plusy a napsat kde se vůbec vzala.

Mandarinky jsou, jak už jsem psala, spjaty hlavně s dobou Vánoc, kdy bývají nejchutnější. Ale můžeme je koupit samzřejmě po celý rok. Stejně jako všechny citrusy obsahují spoustu vitamínu C (antioxidant - pomáhá vychytávat volné radikály), dále vitaminu B, A (beta-karoten) a minerálních látek - hořčíku, draslíku a fosforu. V blankách mezi jednotlivými měsíčky tohoto šťavnatého ovoce se pak nachází pektin, formou vlákniny, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Kůra mandarinky obsahuje velké množství éterických olejů, proto má široké uplatnění například v kosmetickém průmyslu.
Dužina i membrány mezi jednotlivými mesíčky mandarinky obsahuji také bioflavonoidy (tzv. vitamín P), které jamí stejnou funci jako antioxidanty.

22 November 2012

I'm alive!

Žiju! :)
Ani to překvapivě nebolí. Jenom mám obličej jako meloun :D
Zítra na kontrolu, asi se mi zanítila jedna rána, sakra! :( Snad to bude dobrý.
Dva dny jsem nic nejedla, ani nemám hlad - jediné pozitivum.
Mějte se krásně, až mi bude lépe, ozvu se


20 November 2012

Day D is coming..

Už zítra.. Děsivý!
Nevím, jestli se těšit, že se konečně něco děje, nebo se děsit toho, co bude dál?
Děsím se operace! Těším se, bude to pro mě nový začátek!
Řekla jsem si, že zítřek všechno změní. Mě, můj pohled na lidi, kteří se teď tváří jako kamarádi, na všechno.
Od té doby, co se snažím zhubnout hledám dostatečný důvod přestat šrát. Teď ho mám! Minimálně týden se pevného jídla nedotknu a tekutou stravu budu nenávidět :D Jestli ne teď, tak už asi nikdy!

A co že mě to zítra čeká?
Transplantace kostních štěpů v čelisti. Zní to strašně, viďte. V rodině moc zubů nemáme a bohužel i já jsem tuhle nemoc podědila. Kost mám tenkou, takže mi jí musí z místa kde je dát tam kde není :D Abych pak mohla jít na implantáty. Tři zuby a budu mít hned hezčí úsměv. A to bude ještě chvilku trvat..
V nemocnici budu jenom zítra, ještě večer mě pustí domů. Doma mě bude čekat postýlka, antibiotika a velký nic nedělání.
V případě, že následující týden budu přidávat šílený články, se předem omlouvám! :))



Mám hrozný hlad. Byla jsem u zubaře a za chvilku jdu do města zase k zubaři, začínám to slovo fakt nemít ráda! Nechce se mi 4x denně čistit zuby, tak si ve městě pak skočím do jednoho nejmenovaného fasfoodu na zapečenou bagetu. Dneska je mi to i jedno, roky jsem jí neměla a poslední den si chci jídlo užit :)

Toť můj shrnující článek o tom, co bude v plánu na následující dny.
Jinak se mám fajn, budu mít klid od školy a jednoho plešatýho kok*ta, který si říká učitel!
Jak se máte vy? :) Taky Vás štve to inverzní počasí? Nebo si lebedíte na horách se sluníčkem? :)
Mějte se krásně a užijte si úterní den!

P.S. DĚKUJI ZA 50 FOLLOWERS!!  

Jídelníček & pití:

- 7:00 Dobrá vláknina s mlékem + jablko
- odpoledne bageta se nekonala, byl kuřecí salát
- večer: krajíc chleba s máslem + 2 pl. sýra

- pití: 750 ml zeleného čaje, 1,5 l vody, 250 ml kávy s mlékem, 250 ml vody

Pohyb: 

- běhání po městě

18 November 2012

Jak správně nabrat svalovou hmotu

Ve čtvrtečním regionálním deníku byl článek, který je z fithall.cz a radí, jak správně nabrat svaly.
Jenom to shrnu, článek jsem oskenovala, máte ho pod článkem :))

- za růst svalů je může především mužský pohlavní hormon testosteron, kterého mají ženy minimum, proto nikdy nebudeme mít svaly jako muži
- čím více svalové hmoty, vím bude rychlejší Vás bazální metabolismus - budete více spalovat kalorie. Bazální metabolismus si můžete spočítat zde
- pro spalování tuků → cvičení 3-5x denně, aerobní cvičení
- pro růst svalů → alespoň 4x týdně, těžší závaží, méně opakování
- tvarování svalů → opět alespoň 4x týdně, lehčí závaží, více opakování

Jak už víte, bohužel pouze cvičením nezískáme vysněnou postavu. Polovinu úspěchu tvoří Vás jídelníček. Jídlo ve formě kvalitních bílkovin, nízkotučných mléčných výrobků (zapomeňte na jogurty s 8 % tuku, ale i na extrémní s 0,5%! Vsaďte na zlatý střed), luštěniny, zelenina, ovoce a dostatek čisté vody.
- 2-3 hodiny před cvičením sníst jídlo bohaté na bílkoviny a komplexní sacharidy. Nejdůležitější je však jídlo po cvičení. Je nutní doplnit živiny pro svaly ve formě sacharidů.
Pro regeneraci po cvičení je důležité svaly pořádně protáhnout a v noci si dopřát dostatek kvalitního spánku.

15 November 2012

Day 67

Ahoj princezny, jak se máte? :))
Dnes jenom ve zkratce, nic nového a zajímavého se neděje.
Konečně mám po praxi, zítra tam nemusíme. Do zítra odpoledne budu na chatě a pak se pojedu domů učit. Příští týden budu lítat od pondělí po doktorech, a ve středu je den D. Čím víc se to blíží, tím víc se bojím. 10 dní není moc, to zvládnu! 
Jsem ráda, že se Vám včerejší 200. článek líbil :) Máte nějaké přání, jakou potravinu vybat příště?
Dnes přidám opět jídelníček, ale není nic moc. Opět jsem se přes den k jídlu nedostala a ráno jsem musela nalačno na odběr krve. Ale pokud si to nepokazím večer, tak to snad půjde. Protože předchozí dny to byla neskutečná přežíračka.
Jak se daří Vám?
Krásný čtvrteční večer! ♡  

  • Jídelníček & pití: 
10:00 - dýňová bulka, 2 pl. kuřecí šunky
14:00 - 2 ks jablečného štrúdlu s ořechy
16:00 - polévka (vývar, játrové knedlíky, nudle)
??? 

- pití: 1,5 l vody, 2x hrnek zeleného čaje, hrnek kávy s mlékem

  • Pohyb:
- 10 km rychlé chůze 


Exercises for your thighs


14 November 2012

Turmeric


Holky, toto je 200. příspěvek na tomto blogu! :))

Jako druhou suroviny jsem si vybrala žlutý zázrak jménem Kurkuma. Nelpěte si to s kari kořením, kari je pouze směr více koření, které se může lišit - nejčastěji je to kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice, aj.
Chvilku jsem koukala na nějaký indický film (v originálním indickém jazyce s titulky - brzo jsem to vypnula, haha) a začínalo to tím, že si malé dítě v indickém klášteře šlo natřít směs kurkumy a vody na holou hlavu - aby se nespálilo před sluncem. Ochranné, ale i očistné účinky má tento žlutavý zázrak..

13 November 2012

Byla jednou jedna..

.. nic nebylo :D jen nevím o čem bych měla psát.
Od pondělí jsme na týdenní praxi v mikrobiologickém ústavu se zaměřením na řasy. Je to největší ústav v ČR s tímto zaměřením. Dokonce tam zkoumali možnost, že by astronauti měli řasu jako potravu, protože jedna obsahuje až 50 % bílkovin a nemuseli by do kosmu tahat tuny jídla. Ale moc jim to nechutnalo :D To mě zaujalo, jinak tomu vůbec nerozumím :D Mikračka je pro mě zlo, ale až po fyzice, haha.
Zaujalo mě, že více než polovina zaměstnanců jsou cizinci. Všechno a všichni se tam baví hlavně anglicky a mě se to strašně líbí.. je vidět, že jim záleží na to, aby člověk něco uměl, ne odkud je..
Za týden jdu na operaci, nedochází mi to! Je to dobře, protože když na to vzpomenu, je mi špatně a popadá mě záchvat paniky, bojím se!!
Moje záchvatové přejídání je zpět, shit! Na praxi nechodíme na oběd a není ani čas jíst nějaké svačiny. A já večer sním doma vše, co najdu. Denně jsme tam s nimi od sedmi až do pěti a vracím se domů kolem sedmé večer. Dnes nás pustili dřív, mají školení pro nové zaměstnance a zájemce.
Jak se máte vy? :))
♡ 

7 November 2012

Ceratonia siliqua (Carob)

Slibovaná nová rubrika je tu, snad pro vás bude přínosem a dozvíte se nějaké zajímavosti o potravinách které jíte. V tom lepším případě objevíte jejich kouzla a sami vyzkoušíte :)
Možná někdo z vás ví, že studuji analýzu potravin. A jeden z nejoblíbenějších předmětů je pro mě technologie potravin. V této rubrice se pokusím psát své texty a doplňovat články z internetu. A pokud to jen půjde, hlavně doplním informacemi ze školy.
Jako první jsem si vybrala rostlinku, spíš strom, s názvem Rohovník obecný, více známá jako Karob nebo Svatojánský chléb. Na nápad mě dovedla hlavně Andy, které se ve článku objevil obrázek s brusinkami v karobu :))

6 November 2012

Zeleninový nákyp


Tento nákyp vznikl úplně náhodou, když nebylo doma téměř nic a mě se nechtělo jít nakoupit.
Zeleninu můžete poměnit, tvarůžky můžete vyměnit za sýr, ale syrečky jsou nejdietnější a nejzdravější.

Ingredience:

2 střední cukety
2 střední mrkve
cibulka
2 rajčata
malý balíček Olomouckých syrečků
2 vejce
100 ml mléka
pepř, popř. sůl

- z cukety vyndáme semínka a mrkev očistíme. Cuketu, mrkev a syrečky nastrouháme na struhadle nahrubo. Rajčata nakrájíme na malé kousky a cibuli najemno. Zeleninu a syrečky vyskládáme do zapékají mísy a zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem, ochucené pepřem a popřípadě solí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut - dle barvy.
Při pečení to moc nevoní (komu syrečky smrdí), ale v jídle nakonec poznat téměř nejsou :))
Dobrou chuť!

4 November 2012

Day 56

Krásnou prosluněnou neděli, snad i u vás počasí připomíná konečně krásný podzim.
Pamatujete, jak jsem říkala, že se chci v neděli učit? Ještě jsem se na to ani nekoukla :D dopo jsem koukla na Avatar, který jsem si natočila. Odmítala jsem se na to dřív kouknout, modrý jsou jenom šmoulové - no tak! Ale beru to zpátky, překvapilo mě to, fakt klobouk před J. Cameronem!
Děvčata chystám novou rubriku. Bude obsahovat rozbor různých potravin nebo přísad do jídel. Využiji k tomu obor, který studuji. Už mám napsaný první článek, v týdnu ho zveřejním. doufám, že budete spokojený :))
Předpřipravený mám i slibovaný recept na zeleninový nákyp. Takže se máte během týdne na co těšit.
Upekla jsem štrúdl. Pavel přivezl na chatu snad deset kilo mega velkých jablek, tak cos tím? Jednu šišku si odvezla odpoledne mamka, tak mě to moc lákat nebude, ale ochutnala jsem :) Takhle napěchovaný štrúdl jablky jsem snad nikdy nedělala :D
Díky voňavému závinu si dám večer nějaké cvičení, už mi to i chybí. Nevím jestli Jillian, Boba nebo najedu na češtinu - BodyShape od Elle? Poraďte :))
EDIT: Vyhrál Bob.

Jídlo & pití:

9:00 - ovocný jogurt + hrst kukuřičných lupínků
12:12 - kuřecí kostky se zeleninou + rýže (ze včera)
15:00 - kousek jablečného štrúdlu
18:00 - celozrnná bulka s paprikovým tvarohem + 2 pl. kuřecí zauzené šunky

- pití: 500 ml vody, 2x 300 ml vody s citronem, 300 ml zeleného čaje, 300 ml kávy s mlékem

Pohyb: 

- 10 minut Bob Harper Geginner's Weight Loss - Abs
- 15 minut cardio - skoky přes švihadlo, panák, běh na místě,..

3 November 2012

Day 55


Pěkný večer, jak se máte? :)
Ráno jsem přijela z chaty, jela jsem bez papírů, řidičák jsem nechala na chatě.. já mám takový štěstí, že mě nikdo nezastavil, díky! Odpoledne jsem předstírala učení - psala jsem 4. maturitní otázku z chemie a snažila se něco zapamatovat. V pondělí píšeme na první čtyři a ještě budu zkoušená z biochemky.
Odpoledne volal otec, prý je zase ve městě - se*u na tebe! Šla jsem místo toho se spolužačkou na shishu. Nakonec to bylo fajn odpoledne. Daly jsem si napůl tortillu a L. šla odehrát zápas..
Nikdy jsem nebyla žádný spáč, 4-5 hodin mi stačilo, po flámu jsem ani spát jím nemusela a fungovala jsem bez problémů.. Poslední dva týdny, jsem schopná prospat celý den, chodím spát dokonce už v osm, spím klidně dvanáct hodin. Pak se strašně divím, že mi dny letí jako voda a nemám pojem o čase.. stává se vám to taky?
Jaké máte plány na sobotní večer a zítra?
Dnes přidávám i jídelák, ale není to žádné zdravá strava, nějak mě to nebaví..

Jídlo & pití:

7:00 - 2 míchaná vajíčka na cibulce
10:00 - ovocný jogurt
13:00 - kuřecí kostky se zeleninou + rýže
15:00 - mega jablko
18:00 - 1/2 tortilly

- pití: 1,5 l vody, 300 ml černého čaje s medem a citronem, 250 ml zeleného čaje, 300 ml jasmínového čaje

- pohyb byla dnes jenom chůze, cca 3 km

dnešní oběd
Pokusím se opět přidávat  jídelníčky a mám v plánu jeden zdravý recept - zeleninový nákyp.
Přidávám ještě fotku našeho malého trhače, roste jako blázen. Už je vůdce smečky, ti dva, které ještě máme, z něho mají respekt. Bude z něho dobrej hlídač.. a okusovač kabelů k televizi :D

Přeji krásný víkend!

2 November 2012

Day 54


Brý páteční večer holky moje, jak se máte? :)
Konečně máme moderní chatu, s internetem :D Ale zítra zase pojedu domu, mám dost věcí do školy.
Holky, moc se vám omluvám, že nepřispívám a nepíšu k vám komentáře. Vaše blogy ale čtu, to se nebojte! ;) A co se týče článků sem, fakt nemám pojem o čase. Včera mi až došlo, že je dnes pátek, že mám zubaře.. málem jsem na to zapomněla.
Zubař mi řekl vše o plánované operaci čelisti, která se bude konat 21.11. díky tomu bude moje jídlo minimálně týden na bázi kašiček a jídla ála důchodce. Dál se uvidí.. alespoň si pročistím tělo a něco shodím. Doma bych měla být 7-10 dní, tak bude na blog a na Vás spousta času! :))
Více vám povím, až budu po zákroku..
Momentálně dietní stravu moc nejím, sice jsem jídlo snížila na 5x denně, ale moc zdravé to není – až na snídani. Cvičit se snažím tak 3x týdne, jak mám čas.
Mějte se krásně a užijte si víkend!