31 March 2013

31.3.2013

Ahoj!
Opožděně přeji krásné Velikonoce!
Ať vás zítra koledníci moc nezmrskají, ať neuschnete, beránek vás nepokaká a nenachytáte se na Apríl :D
Já už mám koledníky za sebou.. ještě teď mě bolí zadek. A zítra bude hlava, pije se od rána.


Krom Velikonoc je konec dalšího měsíce. Chtěla bych napsat že nepřinesl nic.. ale zjistila jsem, čím bych se chtěla jednou život. Což pro mně byl vždy úkol číslo jedna. Ale tím kladné součty nejspíš končí, tedy, co se týče dietního života. Nehubnu, necvičím, cpu se jako prase. A blog zanedbávám.
Pořád se vymlouvám na školu, ale kdyby bylo o čem psát; pozitivní novinky, recepty, cvičení... Určitě by se čas nešel. Ale nic takového v poslední době nenabízím. A psát negativní články nechci. :))
Snad se brzy dostanu zpět do rozjetého vlaku a začnu zase hubnout, pravidelně cvičit a psát. Plánuji kartu do fitka, ale o tom až jindy :)

Užijte si zítřek.
Snad brzy s lepšími zprávami..
Držte se, hodně štěstí!


27 March 2013

27.3.2013

Ahoj lidi!
Ještě, že je dnes pátek :D Prodloužený víkend začíná.
Skočil na mě nějaký vir, jsem pěkně nemocná. Ale do školy jsem musela, víc písemek ve třech dnech už být nemohlo, uff, je to zamnou! Snad trochu úspěšně..
Odpoledne jsme šly se spolužačkou na oběd do indické restaurace. Mňam!!! V indii to byla premiéra a nelituji, moc jsme si pochutnaly!

jehněčí na houbách

kuřecí ve smetaně s kešu oříšky + dipy + zelí

indická placka

V Levných knihách jsem sehnala dvě knížky za 78,- Kč z edice Tajemství, znáte, čtete? :) Já mám tohle filozofické čtení ráda, vlastně jakékoliv knížky.. jsem strašný knihomol, přiznávám. Teď to bohužel prokládám povinnou četbou.
Prázdniny tedy budu trávit nad knížkami a učení, to vše ve společnosti zázvorového čaje a kapesníků :D
Vaše plány?
Díky nemoci necvičím, za měsíc půjde do tuhého s prakticku maturitou a nemůžu si dovolit být nemocná na plný úvazek. Snad o víkendu, uvidím :))

Mějte se krásně, hodně štěstí zítra!

22 March 2013

22.3.2013

Nezáleží na tom, s čím jsi přišel, ale s čím odcházíš.

Ahoj holky!
Vím, že jsem slíbila, že tento týden budu přispívat, že budu mít čas, díky praxi.
Ale všechno je jinak.. Poprvé za čtyři roky mě praxe bavila, zjistila jsem, že lipidy v řasách, sinice a jejich vliv na rakovinné buňky je něco úžasného. Jezdila jsem v šest autobusem, vracela se v osm večer. A nevadilo mi to. Do prdele, to ta praxe nemohla být o dva týdny dřív? To bych si mohla ještě dát přihlášku na přírodovědnou fakultu.. 



Něco takového jsem potřebovala, zjistit, co je možné jednou dělat, co by mě bavilo. Pozdě, ale přece.. Kdo ví, třeba mě na tu zemědělku nevezmou a zkusím štěstí příští rok.
Odnesla jsem si domů čtyři články o rasách a sinicích. Je to samozřejmě v angličtině. Takže nejdřív přeložit a pak až zjišťovat, co tím vědec chtěl říct.
Jsem plna odhodlání a naděje, že jsem konečně našla záchytný bod.

Kromě idey o vysoké jsem si odnesla plno věcí o chromatografii (separační metoda), což je jedna z maturitních otázek z chemie. Takže když už nic, tak mi to dalo alespoň tohle :)
Jo, a ještě tam byl strašně pěknej chlap :P Takže další plus.

dnešní oběd - kuřecí s kurkumou na kokosovém mléce, pečené brambory s cibulí

Co se týče dietaření.. Na jídlo nebyl čas, plus 2x 5 km chůze každý den. Rovná se mínus dvě kila. Ach, kdyby mi takhle šla kombinatorika, na kterou ve středu píšeme čtvrtletní práci. Nechce mi to někdo vysvětlit? :D Prosím? 
Za to všechno jsem si byla dnes koupit něco na sebe. Sice mám plný šatník, ale pořád nemám co nosit, zníte to, že? :)) sehnala jsem džíny, který už teď patří mezi mé oblíbené a klasické tričko. Těch není nikdo dost.



Tak jsem se měly vy?
O víkendu opět proběhnu Vaše blogy, ať vím, co nového.
Ještě jednou se omlouvám.
Ponaučení z dnešního týdne? Nic neplánuj! Osud si pro tebe vymyslí vždy něco jiného!
Mějte se, pěkný večer a užijte si víkend!

Pečená zelenina


Myslím, že by šel použít i celer, kedluben, čekanka, pastiňák, aj..

• 2 mrkve
• 2 strední červené řepy
• 2 červené cibule
• sáček mražených fazolek
• 1 chilli paprička
• sůl, pepř
• olivový olej
• balsamico ocet

- zeleninu nakrájejte na plátky, vložte do zapékací misky vyložené pečícím papírem. Z chilli papričky vyjměte dle chuti semínka a nakrájejte na jemno. Ochuťte kořením, přidejte lžíci balsamica a olivový olej. Vše promíchejte, přikryjte alobalem či pečícím papírem a pečte zakryté asi 50 minut při 180 °C. Poté zeleninu odkryjte a pečte ještě asi 10 minut.
Nejlepší je samotná, třeba k večeři, ale v létě se hodí jako příloha na grilovaččce.
Mamka si na to dává ještě kozí či ovčí sýr.

17 March 2013

Koláč z červené řepy a s kousky čokolády


Už jako malá jsem milovala červenou řepu, do teď jsem jí schopna jíst v kilech. Když jsem na jednom britském serveru viděla tenhle recept, musela jsem ho hned zkusit. Musím říct, že nic lepšího jsem nejedla.
Zdravou variantu jsem nezkoušela. Přijde mi škoda tuhle dobrotu kazit. Je ale pravda, že díky energetické hodnotě jí doma moc často nedělám. 

• 250 g hladké mouky
• 250 g másla
• 200 g cukru
• 500 g červené řepy
• 200 g hořké čokolády (min. 50% kakaa)
• 2 vejce
• lžička sody

- řepu oloupejte a nastrouhejte na struhadle nahrubo, čokoládu nasekejte nožem na větší kousky, máslo nechte změknout při pokojové teplotě
- vše smíchejte v lepivější těsto, těsto dejte do pečlivě vysypané formy a pečte 20-30 minut při 160 °C
Při pečení je jediná podmínka.. nesmíte ho vysušit! Uvnitř by měl být mokrý, ale ne syrový. To poznáte :))


16 March 2013

Advices of my teacher

Na začátek chci upozornit, že je to pouze učitel tělocviku, chemie a potravin. A já nejsem lékař, fitness znalec nebo výživový poradce, takže neručím za správnost těchto slov! 
Než začnu s radami, které nám dává celé čtyři roky - prý, když už si do života neodneseme chemii, tak alespoň tohle :D. Trochu pana L. představím:
- je mu přes 55, vystudoval tělocvik a chemii, stále aktivně sportuje (prej objel už 2x Zemi na kole)
Se svojí MUDr. dělal experiment jak dlouho vydrží bez jídla. Výsledek je 70 dní! Ještě jednou říkám, že pod dohledem lékaře. Žil podle jedné rady níže, shodil přes 30 kilo, když se opět učil jíst, trvalo to 2x delší dobu!
Dále zkoušel, jestli by vydržel porod :D Byl napojený na přístroj, který mu v intervalech vyvolával bolesti jako při kontrakcích. Vzdal to po 9 hodinách se slovy - nechápu jak to vydržíte :D
Aby to nebyla jen chvála (doufám, že to nečte někdo, kdo ho zná? :D) on je jako Pat a Mat (ano, dva v jednom) když vypráví, divím se že ještě žije.. Když leze po žebříku, spadne a zlomí si žebra, když seká dřevo, rozsekne si nárt na noze, wtf? To zvládne asi jenom on.
Je to jeden z učitelů, který si nebere servítky, řekne, co si myslí, ale zároveň poradí a pomůže! Je přísný, otravný, stále se opakující - trapný. Ale když má dobrý den (což je často, nekecám :)), je ten nejlepší učitel, kterého můžeme mít.
Bla bla.. ale zpět k věci :)
Budu to psát pro vás, nás jak to říká on. Možná mě napadne i něco mimo hubnutí, tak to napíšu na úplný konec:

Poslouchej svoje tělo, nekecej mu do toho, ono ví co dělat.
Zapomeň na to, že jsou kosti těžké, to jsi tlustá ty! :D 
Nikdy nebudeš jako ona, on. Tvé tělo je jedinečné, tak se neopič po někom. To, co působí na ně, nemusí působit na tebe, buď kreativní. Buď inspirací sám pro sebe.
Jez, když máš hlad.
Hlad je opravdu převlečená žízeň! Malé děti neříkají mám hlad, ale mám žízeň.

15 March 2013

15.3.2013

Ahoj lidi!
Po dlouhé době se hlásím do služby. Příští týden mám praxi, tak budu mít konečně více času. Takže o slibované přispívání nepřijdete :)
O víkendu pořádně projdu vaše blogy, takže už teď se omlouvám za spamy komentářů :P


Novinky překvapivě žádné nejsou, jenom mi sundali rovnátka. Musím říct, že mi dělá problém být bez nich, po tolika letech.. Ale je to skvělý pocit!
Bohužel jsem za dobu mé absence ani nic neshodila. Na cvičení nemám vůbec čas a občas jsem jedla jako nenažraný prase.
Podala jsem přihlášku na vysokou..Vybrala jsem si biologii - ochranu vod. Přemýšlím ještě o dopravce - tech. dopravy a přepravy. Uvidím, to už je úplně mimo obor. na jednu stranu mě to mrzí, hodit čtyři roky chemie za hlavu. Konečně mě to začalo bavit. Ale fyzika je zlo a už nemám sílu jí dál (ne)chápat.
Ještě mám týden, třeba najdu odvahu na VŠCHT nebo do Brna na VUT.

Během posledních dní jsem udělala pár fotek. Na pečenou zeleninu a ukrutně nezdravou buchtu přidám recept :D

nejčastější snídaně - jogurt, vločky, sušené ovoce, mandle + ovoce

sojové nudličky s mraženou zeleninou + rýže

pečená zelenina (♥) - mrkev, červená řepa, červená cibule, fazolky, chilli paprička, balsamico ocet, olivový olej

ta nejlepší a ta nejnezdravější (♥) - řepná buchta s čoko kousky

Dnes už jenom povinná četba a konečně si zacvičím. Potřebuji vyskákat a vypotit stres a nervy.

Mějte se krásně, užijte si víkend a držte se!

p.s. toto je 300. článek :)
A ještě něco, učitel ve škole nám řekl tajemství shazování na váze - tajemství správné  hladovky & jak přibrat 5 kilo během 3 týdnů i když denně hodiny cvičím + nevzdat se a do 6-8 týdnů jsou pryč i s dalšími kily. Není to nic nového, všechny to známe. Ale za zmínku to stojí - zítra napíšu. :)

11 March 2013

11.3.2013

Ahoj bojovnice!
Nebojte, žiju :)
Jak se daří vám?

Příští týden máme praxi, to znamená více času → články a větší aktivita na blogu! :))
V týdnu mám samé zubaře, už aby byl konec.. ve středu jdu konečně na sundání těch kovových příšer na zubech, jupííjéj! a do konce dubna bych měla jít na další operaci.

Drže se!

2 March 2013

2.3.2013

Ahoj bojovnice!
Bože, už mě i napadlo, že blog zase zruším.. Ale ne, neudělám to. Překoušu se krizí a zase začnu více zveřejňovat. Nevím kdy to bude, stoprocentně po maturitě :D teď to asi zůstane na víkendech.. promiňte!
Tento týden se mi ani jídlo nedaří, cpu se jako rozežraný prase. O to víc nemám chuť psát novinky..
Doufám, že se vám se daří lépe?!

Co se týče cvičení, tak dnes jsem cvičila hodinu a pořádně si to užila.. Dala jsem si tisícovku skoků přes švihadlo, posilko celého těla a pak jsem ještě byla chvilku běhat s hafanem.


Není lepší způsob budíčku, než světlo v půl sedmé :) Celý den sluníčko a deset stupňů. Už aby bylo jaro, chci brusle a kolo vytáhnout co nejdříve.

Včera jsem byla v kině, dnes jdu na vínko s bývalou spolužačkou.. to bude zase drbárna :D
Jinak zase trávím víkend s maturitními otázkami. Ve čtvrtek jdu do divadla na Olivera Twista v angličtině.. Mám ho rozečteného, kdybych se nechytala, tak ať vím o co jde. Jsem na to zvědavá a dost se těším :)

Mějte se krásně a užijte si víkend!